Golfen in Spanje

Voor de meeste Nederlanders is Spanje het land van de Costa’s. De Costa Blanca, Costa Brava en ga zo maar door, zijn al sinds jaar en dag een populaire bestemming voor ons. In de winter kunnen deze regio’s van Spanje rekenen op een ware invasie van zogenaamde pensionado’s en in de zomermaanden worden deze Costa’s overspoeld door jongeren. Deze komen hier maar voor één doel en dat is feesten. Uitgaan wordt hier naar een hoger level getild en vervelen is er hier dan ook niet bij. Het Spaanse eiland Ibiza spant hierbij de kroon.

Een vakantie in Spanje is tegenwoordig ook heel geliefd bij golfers. In Nederland is de golfsport eerg populair en deze populariteit neemt nog steeds toe. Golfen was in het verleden vooral weggelegd voor de welgestelden onder ons, maar is in de afgelopen jaren een stuk toegankelijker geworden, zodat ook de “gewone man” tegenwoordig op de golfbaan te vinden is. En als je eenmaal besmet bent met het golfvirus, dan wil je meer. De Nederlandse banen zijn op zich prima, maar ons klimaat wil een dagje golfen nog wel eens dwarsbomen.

In Spanje heb je dit probleem met het klimaat niet. Daarnaast vindt je er de mooiste golfbanen en reisorganisaties spelen handig in op de vraag naar zogenaamde golfreizen. Wanneer je een golfreis naar Spanje boekt, dan zal het je aan vrijwel niets ontbreken. Je verblijft in de beste hotels en de mooiste golfbanen staan tot jouw beschikking. Het is de ideale manier om ontspannen te werken aan het verbeteren van je handicap.

De meest populaire “golfbestemmingen” in Spanje vindt je in de regio Alicante, Barcelona en Malaga. Dit soort reizen laat je een aantal dingen met elkaar combineren. Een golfreis naar Spanje stelt je namelijk niet alleen in staat om te golfen in een heerlijk klimaat op de mooiste golfbanen, het stelt je tevens in staat om te genieten van al het goede dat Spanje te bieden heeft. Een dagje naar het strand of een dagje Barcelona behoren immers tot de mogelijkheden naast het golfen en dan hebben we het nog niets eens gehad over de fantastische eet- en drinkcultuur die Spanje rijk is. Kortom, hou je van golfen en de Spaanse zon? Boek dan eens een golfreis naar het mooie Spanje.