Themavakantie Frankrijk

Frankrijk, voor veel mensen de ultieme vakantiebestemming. Omdat dit land zoveel te bieden heeft wordt de taalbarrière die veel mensen ervaren voor lief genomen. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat met name de Franse jongeren tegenwoordig het Engels ook meer machtig zijn in vergelijking met vijf tot tien jaar geleden. Frankrijk is opgedeeld in departementen en elk departement heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Kenmerken op het gebied van klimaat en omgeving, maar zeker ook op het gebied van cultuur en eten en drinken. Je raakt in Frankrijk dan ook niet snel uitgekeken en je vindt er altijd voldoende redenen om er nog eens naar terug te gaan.

Frankrijk wordt op het gebied van zogenaamde themavakanties steeds populairder. Voorbeelden van populaire themavakanties in Frankrijk zijn de wijnreizen en de schilderreizen. Een themavakantie is de ideale vakantie om kennis te maken met een leuke hobby of je juist hier verder in te verdiepen. Het betreffen meestal reizen van zeven tot tien dagen, waarbij alle maaltijden, overnachtingen, excursies en wat al niet meer zijn inbegrepen.

Op het gebied van wijn heeft Frankrijk natuurlijk een naam hoog te houden. De tijd dat wij zomaar een wijntje dronken ligt alweer enige tijd achter ons en vandaag de dag weten we uitstekende een goede wijn te onderscheiden van een minder goede wijn. Dit komt omdat wijnproeverijen zeer populair zijn en als het “wijn-virus” je eenmaal te pakken heeft, dan wil je je hier graag verder in verdiepen. De wijnreizen naar Frankrijk voorzien in deze behoefte en nemen je mee naar de mooiste plekken. En zeg nu zelf, wat is er nu leuker als liefhebber van wijn, dan een wijnproeverij met uitleg op bijvoorbeeld een heus wijnchateau?

Ook creativiteit zit ons Nederlanders in het bloed. Schilderen heeft voor veel mensen allang niet meer de status van slechts een hobby. Het is een serieuze vrijetijdsbesteding geworden en hier komt dan ook de themareis naar Frankrijk om de hoek kijken. Ook voor deze reizen geldt dat het een soort “all inclusive” reis is. Je leert verschillende nieuwe technieken of jouw techniek verfijnen en vanzelfsprekend doe je dit op de mooiste locaties in Frankrijk. Dit kan op een landgoed zijn, maar ook een prachtige locatie in de bergen behoort tot de mogelijkheden.

Wil je eens op een andere manier op vakantie naar Frankrijk en kennismaken met wijnen of schilderen? Boek dan eens een themavakantie naar dit prachtige land.